Aleman

 

LOCALIZARE

Arauzo de Miel este un satuc linistit din provincia Burgos si apartine regiunii Castilla y Leon. Se situeaza la o distanta de 70 km de Burgos si la 160 km de Madrid. Particularitatea acestui satuc este ca  se afla asezat intr-o vale inconjurat de un frumos peisaj, care impreuna cu ospitalitatea localnicilor il trasforma intr-un atractiv centru turistic..(foto)

TEMPERATURA 

Temperatura medie este de 4º iarna si 18º-24º vara.

TURISMUL 

Mergand prin sat se poate admira arhitectura specifica a caselor cu seminee. Cateva dintre case inca mai pastreaza inscriptii in limba latina ce dateaza din anul 1957.(foto)

Biserica renacentista infiintata intre secolele XV-XVI. De asemenea se pot face drumetii prin padurile pline de pini. De aceea i se mai spune si “Pamantul pinilor”(foto)

 

GASTRONOMIA

 Gastronomia sa specifica este recunoscuta la nivel international din care putem enumera: las morcillas, el pisto, raci de rau si miel la gratar etc. (foto)

 SARBATORI

 In Arauzo de Miel se sarbatoreste Pastele sau “Via Crucis Viviente”, unul dintre cele mai emotionante spectacolele teatrale din toata provincia Burgos. Este reprezentata de toate persoanele din sat.(foto)

 O alta sarbatoare renumita care se celebreaza in fiecare an in luna august este Sarbatoarea dedicata Fecioarei din Pinarejos a carei durata este de aproximativ 5 zile.(foto) 


HOME